background image

Öppettider

Mån-fre 09:30-18:00

Lör 09:30-14:00

Midsommarafton 21/6 STÄNGT

Midsommardagen 22/6 STÄNGT

Nyheter

2024-03-11

Studenterbjudande!

Fantastiskt studenterbjudande från Oscar Jacobson och Stenströms


2023-12-28

REA-START

Mellandagsrea startar fredag 29/12 09:30-18:00


Dresscode

I vissa situationer gäller det att klä sig rätt. För att underlätta för gäster och deltagare använder man sig ofta av en klädkod på inbjudan. Här nedan följer en kort förklaring av de vanligaste begreppen.

Är du ändå osäker kontakta värden/värdinnan och fråga, vad är det värsta som kan hända?

Något som kan vara viktigt att tänka på är att man vid vissa tillfällen inte alltid klär sig för sig själv utan faktiskt av artighet mot andra!
Därmed inte sagt att det inte går att kombinera klädkod med en personlig stil. Låt oss hjälpa dig!

Kavaj/Mörk kostym

När inbjudan kräver kavaj gäller alltid diskret mörk kostym, skjorta, och slips eller fluga.
Här finns stora möjligheter att, beroende på tillfället med slips, fluga och ficknäsduk sätta en personlig prägel på sin klädsel.
Under juni, juli, augusti kan den mörka kostymen ersättas med en ljus.

Smoking

Smokingkavaj med tillhörande byxa, vit smokingskjorta, svart fluga och gördel samt svarta hängslen, svarta strumpor och släta svarta lågskor eller lackskor.
Under sommaren samt varmare breddgrader kan vit smokingkavaj användas.
Det anses numera inte som ett etikettsbrott att använda fluga och gördel i andra "gladare" färger... men handen på hjärtat, har du sett James Bond i röd fluga?

Högtidsdräkt

Här gäller frack, vit frackskjorta, vit frackväst, vita hängslen, vit fluga, svarta strumpor och skor. Militärer kan använda mäss eller högtidsdräkt. Präster är tillåtna att använda sin ämbetsdräkt och det anses också helt rätt att klä sig i festvarianten av hembygdsdräkt.

Begravning

Mörk kostym eller mörk disktret kavaj med matchande mörka byxor och vit skjorta. Är det en nära anhörig som gått bort väljer man en vit begravningsslips annars skall slipsen vara svart. Som regel gäller att man lämnar accessoarer såsom slipsnålar manschettknappar etc. hemma!